23. tammikuuta 2011

Trikootilkkuilua

Tällä kertaa en ole saanut mitään valmista aikaan. Ryhdyin kuitenkin tuumasta toimeen trikootilkkuilun kanssa, ja ajattelin laittaa pienen väliraportin, jos joku muukin olisi aiheesta kiinnostunut.

Aloitin siis silppuamalla ne ylijäämät, joita minulla on noista edellisistä vaatteista. Leikkasin kolmioita ja nelikulmioita parhaani mukaan ja yhdistelin. Tärkeintä oli, että langansuunnat olisivat suoraan ja tilkuissa suurinpiirtein samaan suuntaan. Sitten yhdistin palat saumurilla. Tässäpä kuvareportaasi aihesta:

Ompelen palat yhteen saumurilla, vaikka se ei tunnetusti ole "sallittua" tilkkuilussa. Haluan tällä kuitenkin varmistaa, että palaset pysyvät yhdessä myös käytössä ja pesuissa. Jos siis haluan kolmionmuotoisen palasen, tulee se leikata punaisen tilkun malliseksi. Ommeltaessa yhteen saumuri leikkaa tilkun oikeaan muotoon

Tässä ommeltu tilkku. Kuvaajan paksupäisyyden vuoksi tässä ei nyt ole ne äskeiset tilkut, vaan kuten huomaatte värit ovat toisin päin, mutta tilkut ovat olleet saman malliset ennen ompelua. Jos haluaa, voi toinenkin tilkku tietysti olla kolmionmallinen, mutta minulla se nyt on tuollainen epämääräinen nelikulmio. (Siis punainen)

Sauma takaa...

Sitten vain lisätään tilkkuja yhteen...

...Kunnes saadaan haluttu koko tilkkutyöhön. Tässä kuva nurjalta. Kuvaajan (eli bloggaajan) paksupäisyyden vuoksi ei ole saatavilla kuvaa oikealta puolelta... Tästä on EHKÄ tulossa hupparin hupun vuori, jos onnistun sen saamaan valmiiksi. Saumanvarat kannattaa höyryttää kunnolla, jotta ne eivät "kiemurtele" työn alla. Lopuksi laitoin tähän vielä kangaspohjaista tukikangasta tukemaan työtä. Ei tullut liian paksua, vaikka voisi luulla. Toinen vaihtoehto olisi tietysti laittaa tukikangas jokaisen tilkun taakse erikseen, mikä olisi työlästä, mutta jälki olisi todella hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti