21. elokuuta 2010

Vintiö ja Mimmi

Tämän päivän ompelukset ovat tulevalle isosiskolle, toivomusten  mukaan: paidassa on Vintiö ja väri on "vaaleanpunainen". No punainen ainakin.

Pari ongelmaa tuli vastaan tänäänkin.
1) Tein oikein mallitilkkua ja muuta yrittäessäni saada konettani tekemään siistin ja tiheän siksakin applikaation reunaan. Mallitilkulla kaikki meni vielä hyvin, mutta sitten... Kuvion reunassa tukikankaista huolimatta kone jumi paikoilleen. Ongelma ratkesi vain siten, että suosiolla tein harvempaa siksakkia pariin kertaan. Jälki ei ole ihan niin kuin valmisvaatteissa, mutta ihan ookoo kuitenkin.

2) Alalanka ei säädöistä huolimatta pysynyt omalla puolellaan, joten kuvioita rajatessani päätin vaihtaa molemmat langat, vaikka olisi tietysti hienoa, jos nurjalla olisi paidanvärinen lanka, ja kuviopuolella oma värinsä.

Kaavat löytyivät Suuren käsityölehden numerosta 1/2009, ja tällä kertaa mallit olivat todella kapeita. Seuraavalla kerralla voi huoletta lisätä saumanvaraa molempiin reunoihin reippaasti. Kaavat ovat kuitenkin ihania perus-perus-peruskaavoja, joita voi sitten maustaa mielensä mukaan. Materiaalit ovat niitä syksynvärisiä kilotrikoita Halppiksesta, samoin resori oli sitä samaa kuormaa. Mimmin kuva löytyi vanhasta lehtiöstä,  ja sen siksakkasin liimakankaalla tuetulle trikoopalalle. Kuvasta tuli aika hauska, vähän kynällä piirretyn näköinen. Alkuperäismalli oli niin pieni, että tässä on käytetty soveltavaadisainia.

Mimmi
Vaatteita on jo tänään käytetty, ja omistaja on niihin tyytyväinen. Olin ajatellut, että näistä tulisi setti, jota voi käyttää yhdessä, mutta mallien kapeudesta johtuen ne muistuttavat yhdessä liikaa kerrastoa tai pyjamaa minun mieleeni. Housuista tuli mukavan punk. =) Niiden kanssa käytettäväksi ajattelinkin tehdä farkkuhameen rispauksineen, jotta tyyli säilyy. Paita sopii hyvin farkkujen tai muiden löysempien housujen kanssa.

Mimmihousut


Vintiö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti