16. elokuuta 2010

Housuja tulevalle sukupolvelle!

Tässäpä housuja tulevalle  perheenlisällemme. Innostuin farkkujen ompelusta, kun Tukholmanlomallamme törmäsin Tygverketiin ja mukaan tarttui kasa kankaita. Mm. nämä ohuet vauvafarkkuihin sopivat kankaat. Resori on paikallisesta Halppiksesta ostettua Nanson kilotrikoota. (Palasesta jäi vielä yli niin paljon, että taidan uskaltautua harjoittelmaan myös paitojen ompelua. Trikoo on toistaiseksi minulle vähän vieras materiaali, mutta ajattelin alkaa harjoituksen sen parissa kohta puoleen.)

Asiaan: Kaavat housuihin ovat periaatteessa Suuren käsityölehden 2001/2 lehdestä, mutta olen niitä kuositellut vapaasti. malli kun on niin leveä, että se ainakin aikanaan neidillemme oli jo hiukan liiankin suuri. Kaventelin nyt lahkeita käyttäen mitta-apuna yksiä H&M:n valmisfarkkuja. Koska periaatteesta vältän nappeja, neppejä ja muuta ylimääräistä pienten housuissa, on vetoketjuhalkio vain ommeltu, ja taskujakaan en tehnyt ollenkaan. Ajattelen, että näin pöksyt pysyvät sopivan pehmoisina pienen kääntyillä ja liikkua. Kaksoistikkauksista en kuitenkaan malttanut luopua, ne kun tekevät farkuista farkut....

Vaaleammat housut ovat trendikkäästi rispaantuneet (kun teräsvillalla hankasin risakohtaa housuihin, mieheni repi hiuksiaan ja ihmetteli, miksi ostin kalliit kankaat, jos ne heti pitää rikkoa...). Paikkakankaina on jotain vanhoja jämiä Finlaysonin kankaista. Sävyt ovat mielestäni juuri sopivat syksyvauvalle.

Tummempien pöksyjen pepun päällä oleva kuva on isosiskon piirtämä. Kuvassa on kuulemma pikkuveli. Saapa nähdä, osuuko ennustus oikeaan. Kuvan ompelin tiheällä siksakilla kankaalle, en siis omista sellaista fiiniä masiinaa, joka kirjoisi skannatun kuvan puolestani. Sellainen oliskin kiva kone. Toisaalta, käsityö on ongelmanratkaisua, ja on hauskaa, kun keksii, miten normikoneella saa aikaan vähän vastaavaa, vaikka ei jälki olisikaan ihan yhtä hienoa.
paikkahousut
Tässäpä miehelle harmaita hiuksia aiheuttanut yksityiskohta lähikuvassa!

Syksypöksyt
Pikkuveljen kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti