19. elokuuta 2010

Minipaita valmistui!

Kerroin tästä minipaidan kanssa taistelusta. Valmiiksi kuitenkin tuli. Tekemisen myötä opin seuraavat asiat:
1) Trikoon ompelu ei ollut niin vaikeaa, kuin luulin.
2) Resoria pitää venyttää kunnolla ommeltaessa, muuten jäljestä tulee lörpsähtänyt ja aaltoileva.
3) Napinläpien ompelu oli lopulta se vaikein juttu. Toinen niistä epäonnistui, mutta menköön ensimmäisen harjoittelupaidan piikkiin.

Työn jäljessä näkyy vielä kokemattomuus, ja lähikuvasta esimerkiksi paljastuu, että siksakatessani keltaista vintiön kuvaa kiinni paitaan on alalanka (vihreä) osin noussut yläpuolellekin. Olisi pitänyt säätää lankaa jotenkin...

Kuvaa ommellessa silitin tukikankaan kiinni ensin keltaiseen trikoopalaseen, sitten leikkasin kuvan kaavan mukaan ja lopuksi silitin vielä paidan nurjalle puolelle kuvan kohtaan palasen tukikangasta. Näin ompelu sujui aika mukavasti, vaikka malli piikkihiuksineen olikin aika haastava. Seuraavalla kerralla muokkaan mallia hiukan ompeluystävällisemmäksi, nyt olin mahdollisimman uskollinen alkuperäismallille.

Materiaalina tässä Eurokankaasta ostettu pallotrikoo. Tarkkasilmäisimmät lukijat varmaan jo bongasivatkin, että muut materiaalit ovat Halppiksen syksytrikoita ja resoria. Napit ovat samasta paikasta. Hihansuiden ohut kanttinauha on Myllymuksuilta tilattua joustokanttia.

Kuvan on piirtänyt tyttöseni, joka kuulemma on itse kuvassa. Seuraavaksi ryhdynkin tuunaamaan hänen tilaamaansa mekkoa tai paitaa, jossa tuo sama vintiö esiintyy.


1 kommentti:

  1. Toi on niin mitä parhian idea!! Uniikkia, ei mitään plagiointia, mii laik it ö lat!!

    VastaaPoista