24. kesäkuuta 2014

Barcelonassa, osa 3

Guellin puistossa kävimme myös. Paikka oli lastenkin mielestä jännittävä, kuin satulinna pylväskujineen, mosaiikkeineen ja sadunomaisine taloineen.

Mikäli haluaa tutustua Gaudin taloihin sisältä päin, joutuu jonottamaan. Lasten kanssa emme jonoon menneet.

Jonotuksen voi Barcelonassa välttää moniin paikkoihin ostamalla liput netistä ennakkoon tai vaihtoehtoisesti vilauttamalla Barcelonakorttia. Netistä ostetuissa lipuista on muuten usein määritelty tarkka aika, jolloin nettilipulla pääsee ovesta sisään. Järkevä idea, näin nettilippuportille ei muodostu ruuhkaa, eikä pitkiä jonoja, jolloin lasten kanssa matkustaakin pääsee nauttimaan nähtävyyksistä. Ja onhan aikuisellekin tylsää seistä lomallaan jonossa jos toisessakin.

Sama "aikalippu"-systeemi toimi myös Guellin puiston patsasalueelle mentäessä. Lippua kassalta ostettaessa ilmoitettiin, koska lipulla pääsee portista sisään. Odotellessamme katselimme huimia näköaloja.Vaikuttavat olivat kyllä maisemat puistostakin katsottuna!
Kerrotaan, että jollei Gaudi olisi osannut kädestä pitäen näyttää rakennusmiehille, kuinka hänen suunnitelmansa toteutetaan olisivat ne varmaankin jääneet tekemättä kokonaan. Lahjakkaana ihmisenä hän kuitenkin pystyi suunnittelemisen lisäksi myös neuvomaan, miten visiot toteutetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti