20. kesäkuuta 2014

Barcelonassa, osa 2

Miro-museo Barcelonassa oli lomallamme jo toinen pysyttävän kaunis kokemus.


Rakennus on suunniteltu juuri näitä taideteoksia varten Montjuicin kukkulalle, jonne vie kaapelivaunu tai metrojuna. Museosta on uskomattoman hieno näkymä yli Barcelonan, kohti vuoria. Jos ostaa Barcelona-kortin, museoon pääsee sisään kortilla ja jonon ohi. Tosin nyt kesäkuun alussa mitään suurta jonoa ei museoon ollut. Paikalla oli vain joitakin turistiryhmiä ja koululaisia. Tätä kohdetta suosittelen ehdottomasti Barcelonassa käyville. Museon kauneudesta mieli virkistyi pidemmäksi aikaa.


Terassilla oli upeita patsaita. Niissä näkyy Miro'n surrealismia, kubismia ja dadaa yhdistelevä, omintakeinen ja tunnistettava tyyli, jossa värit ovat kirkkaita ja puhtaita.

Miro'n elämään mahtuivat molemmat maailmansodat, Espanjan sisällissota ja Francon aika. Miro vastusti Francoa ja halusi taiteellaankin kapinoida tämän sortoa vastaan.


Raskaista kokemuksista olisi voinut syntyä synkkää taidetta, mutta Miro kapinoi erilaisuudellaan. Ehkä puhtaat, iloiset väritkin olivat kapinaa aikojen synkkyyttä vastaan?

Miro'n taiteen leikkisyys innosti lapsetkin tutustumaan siihen lähemmin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti