9. maaliskuuta 2014

Kannukasvi

Meille ei voi hankkia lemmikkieläintä, koska minä olen allerginen. Tyttäreni oli asiasta pahoillaan, mutta katsottuaan luontodokumentin keksi: "Äiti, voiko meille tulla lihansyöjäkasvi?". Minä lupasin harkita asiaa. Kun IKEAn kuvastosta löytyi edullinen valikoima moisia otuksia, lupasin, että kasvi saa tulla meille asumaan.

Lähdimme siis Ikeaan. Kiersimme liikkeen kasviosaston suurennuslasin kanssa kolmeen kertaan, mutta kasveja ei löytynyt. Kukkia ja orkideoja kyllä monenlaisia, mutta ei yhtään lihansyöjää. Pettymys karvasteli silmäkulmissa.

Muu pesue lähti kotiin ja minä taivalsin vielä Pukettiin, Hämeenkadun kukkakauppaan koettamaan onneani. Sisätiloista, alahyllyltä löysin kannukasvin. Hintakaan ei ollut este, kaunokainen maksoi 3,90, ja kympillä olisi saanut 3. Ostin yhden.

Se on heti otettu täysivaltaiseksi perheenjäseneksi. Se on saanut pusuja ja sille on laitettu vettä hapettumaan huomista varten. Sille on piirretty kärpäsen kuvia, jotta sillä olisi kaunista katseltavaa ikkunalaudalla. Kesällä sille aiotaan tarjota banaanikärpäsiä herkuksi. Toivomme, että saamme seurata sen kasvua pitkäääään.....

4 kommenttia:

 1. Onpa hyvinvoivan näköinen Nepenthes' x 'Bloody Mary' :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Toivotaan, että hoitomme on hyvää ja se säilyy hyvinvoivana!

  VastaaPoista
 3. Ihanan joustavaa ajattelua :) Kevaisia terveisia koko perheelle :)

  t. Meena

  VastaaPoista
 4. Kiitos Meena! Sillä on nimikin:Elmeri Vilttitossu!

  VastaaPoista