15. helmikuuta 2011

Helppoja pitsikukkia

Tällaisista ajattelin väsätä huivin. Virkkaus sujuu helpommin vauvanhoidon ohessa, kuin ompelu, joten sitä nyt kokeilen. Sitäpaitsi kevätaurinko houkuttaa tekemään pitsihuivia... Pitsi on muuten NIIN trendikästä, että! Emännät hoi, tässä vinkki, josta voitte kurkata, miten tuunata vanhoista nokialaisista vähän tyyriimmän näköiset. Saappaat löytyvät täältä.

Ohje kukkasiin löytyy huhtikuun 2007 Suuren Käsityölehden numerosta, virkatusta palahuivista. Tosin en halunnut tehdä noista neliöitä, joten tein vain kerrokset 1- 3. Sitten liitän palat yhteen kiinteillä silmukoilla silmukoiden takareunasta. Ohje on tosi helppo, vain kiinteitä- ja ketjusilmukoita, yksi viisinkertainen pylväs.. Lankana on Sirdar Snuggly BabyBamboo, ihanan pehmeä ja kiiltävä lanka. Kannattaa kysellä täällä päin asuvien Miita-lankakaupasta, sieltä löytyy monia bambulankoja. Ohjeellinen koukku on 4, mutta minä käytän 4,5, kun sellainen sattui käteen sopivasti löytymään.

Yhdestä kerästä tuli 6 kukkaa, eli n 90 senttinen huivi. Sopii tyttärelleni, itselleni tarvitsisin pidemmän, mutta valkoinen lanka loppui. Viimeistelin samalla langalla, vaaleanpunaisella, ihan vain kiinteillä silmukoilla tehdyllä reunalla. Tuli mielestäni nätti. =)

Lisään tähän vielä ohjeen, kun sitä kysyttiin:
Virkkaa 8 ketjusilmukkaa ja yhdistä piilosilmukalla renkaaksi.
1. krs Virkkaa 18 ketjusilmukkaa ja tee aloitusrenkaaseen kiinteäsilmukka. Toista 14 kertaa. Kerroksen lopussa tee 9 ketjusilmukkaa ja viisinkertainen pylväs (siis 5 langankiertoa koukulle) renkaaseen.
2. krs Tee 5 ketjusilmukkaa, 1 kiinteä silmukka seuraavaan ketjun kärkeen, toista 14 kertaa. Lopuksi tee 5 ketjusilmukkaa ja sulje kerros piilosilmukalla kerroksen ensimmäiseen ketjusilmukkaan.
3. krs Tee 1 ketjusilmukka ja sitten jokaiseen ketjuun 5 kiinteääsilmukkaa. Sulje kerros piilosilmukalla kerroksen ensimmäiseen ketjusilmukkaan.
Itse siis lopetin tähän. Neliöksi jatkuu näin:
4.krs 1ketjusilmukka, sitten tee 7 ketjusilmukkaa, jatä 5 kiinteää silmukkaa väliin, tee kahden kiinteänsilmukan väliin 1 kiinteäsilmukka, 7 ketjusilmukkaa, jätä 2 kiinteääsilmukkaa väliin, tee seuraavaan kiinteäänsilmukkaan 1 kiinteäsilmukka, 7 ketjusilmukkaa, jätä väliin 4 ketjusilmukkaa, tee seuraavaan kiinteäänsilmukkaan 1 kiinteäsilmukka, 7 ketjusilmukkaa, jätä 2 kiinteääsilmukkaa väliin, tee 2 kiinteänsilmukan väliin 1 kiinteäsilmukka, toista koko kerros loppuun. Työhön tulee yhteensä 20 ketjua. Tee viimeisen kiinteänsilmukan tilalle piilosilmukka kerroksen ensimmäiseen ketjusilmukkaan.
5. krs. Tee ensimmäiseen ketjuun 1 piilosilmukkaja korvaa kerroksen 1.pylväs 3:lla ketjusilmukalla. Tee sitten ketjuun 3 pylvästä + 13 ketjusilmukkaa + 3 pylvästä = kulma. (Virkkaa 7 ketjusilmukkaa ja 1 kiinteäsilmukka seuraavaan ketjuun) toista sulkeet 3 kertaa ja tee 7 ketjusilmukkaa. Sitten tee ketjuun 3 pylvästä ja 13ketjusilmukkaa + 3 pylvästä. Toista niin, että työhön tulee 4 kulmaa ja 5 ketjua aina niiden väliin.

Valmista huivia

2 kommenttia:

  1. Mites noista sitten tehdään niitä neliöitä?? niistä vois olla helpompaa koota se tyynyliinan tapainen.. hmm.. edellinenkii virkkaustilkkutyö odottaa valmistumista, mutta tää on aika herkullisen oloinen kevättä ajatellen.. -Anne

    VastaaPoista
  2. Tuossapa tuo ohje kokonaisuudessaan. Tuo bambulanka on varmasti liian pehmeää tyynynpäälliseksi, mutta huivina varsin mainiota.

    Sain pikkuhuivin tyttärelle valmiiksi tänään, tuota valkoista lankaa oli niin vähän, että ensimmäinen huivi on nyt hänelle. Huomenna aloitan uuden ihan itselle. Lämmitähän tuo ei, mutta on kyllä ihan kaunis. Kamera on nyt rikki, eikä puhelimen kapasiteetti riitä iltakuviin, joten kuvia myöhemmin.

    Ja toimii varmasti myös tyynyssä.

    VastaaPoista